onsdag 13 mars 2019

Gropen av Agatha Christie

Läkaren John Christow och hans fru Gerda är bjudna hem till den excentriska Lucy Angkatells och hennes mans sir Henry Angkatells hem kallat Gropen över helgen. John ser mycket fram emot det. Hans fru Gerda är helt underdånig sin man och gör allt för att hjälpa och glädja honom. Hon tror honom om allt gott och bara gott. John gifte sig med henne just på grund av detta, men retar sig samtidigt på det. 

Henrietta Savernake är en talangfull skulptör som John har en affär med. Hon är kusin till sir Henry Angkatell och kommer också att vara på Gropen under helgen. Även släkingen Edward Angkatell som är arvinge till Ainswick är på Gropen under helgen. Han är och har alltid varit förälskad i Henrietta som inte är intresserad av honom. Även den unga släktingen Midge Hardcastle samt studenten David Angkatell befinner sig på Gropen under helgen. I varsitt hus precis i närheten bor Hercule Poirot och skådespelaren Veronica Cray. Veronica Cray var John Christows stora ungdomsförälskelse. 

Så kommer Poirot till Gropen och blir vittne till en märklig scen. Gerda Christow står med en pistol i sin hand bredvid Johns kropp när han förblöder. Han säger sina sista ord: - Henrietta! och dör. Det verkar uppenbart att Gerda är mördaren. Men när Henrietta går fram för att ta pistolen ramlar den ner i poolen. Det blir ett svårt fall för Poirot att lösa. 

Jag tyckte inte så mycket om den här boken. Jag blev aldrig särskilt intresserad av någon av personerna i den. Jag kunde inte gissa vem mördaren var. 

Jag lånade den här boken som ljudbok från biblioteket. Man kan köpa den från adlibris eller bokus.

Andra böcker av Agatha Christie:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar