lördag 6 april 2019

ABC-morden av Agatha Christie

Arthur Hastings kommer till England från Sydamerika och möter sin gamle vän Hercule Poirot i dennes lägenhet i London. Då visar Poirot ett mystiskt brev han har fått från någon som kallar sig A.B.C. A.B.C. skriver att ett brott kommer att begås. Sedan blir Alice Ascher mördad i sin tobaksaffär i Andover. Han får där efter ett brev som talar om att någon kommer att bli mördad i Bexhill och mycket riktigt blir Betty Barnard mördad där. Därefter blir sir Carmichael Clarke mördad vid sitt hem i Churston. Vid varje mord lämnar mördaren en ABC tabell bredvid sitt offer.
Inspektör Japp leder  polisens arbete, även inspektör Crome och doktor Thompson arbetar med fallet. Doktor Thompson försöker profilera mördaren och eftersom han i varje brev utmanar Poirot att ta honom blir han djupt engagerad i fallet. Efter det tredje mordet bildar några av de anhöriga till de tidigare offren en grupp som tillsammans med Poirot slår sina kloka huvuden ihop i hopp om att fånga mördaren innan han slår till igen. Så kommer då ännu ett brev som talar om i vilken stad och vilken dag nästa mord ska begås, men den här gången tycks mördaren göra ett misstag. Kanske kan de nu äntligen få fast honom.  

Jag kunde absolut inte gissa vem mördaren var och tycker att handlingen var lite väl långsökt. Men det var ändå okej läsning. 
Andra böcker av Agatha Christie:
ABC-morden
Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus eller cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar