måndag 2 april 2018

Natti natti Babblarna av Anneli Tisell, Iréne Johansson

Det här är en av många böcker om Babblarna. I den här boken så ska alla Babblarna gå och lägga sig (en i taget i samma säng vilket verkar vara en mycket opraktiskt lösning...). På första uppslaget är de alla vakna och sysselsatta med olika saker. Sedan får en i taget av dem gå och lägga sig. De lägger sig i bokstavsordning så först ut är Babba. Det är samma text i hela boken först Kom lilla du, kudden väntar nu. På nästa sida säger man åt den babblare vars tur det är att gå och lägga sig att det är dags att sluta läsa, rita leka eller vad den nu håller på med för att det är dags att lägga sig. På uppslaget där man lägger babblaren i sängen står det: "Vila en stund, ta en liten blund. Sov sov, somna in klappa Babbas (eller en annan babblares namn) kind.

Detta återkommer med en babblare i taget genom hela boken. Till slut är det Vovvos tur att gå och lägga sig och på sista uppslaget ser man dem alla ligga i sängen och sova under det att de gör olika sov ljud.

Min dotter är jätteförtjust i böckerna om Babblarna och även om det här inte är favoriten bland dem så återvänder vi mycket regelbundet till den här boken. Det här är inte min favorit bland böckerna om babblarna. Jag tycker att den är repetitiv vilket gör att den blir lite tjatig. Många av babblarböckerna är ju repetitiva vilket är en sak som barn gillar men då brukar det ändå finnas med några överraskningsmoment vilket jag tycker att den här boken saknar.  Jag har dock några frågor. Hur bor babblarna egentligen. Ibland tycks de ha varsitt eget hus och ibland bor de i ett stort hus alla tillsammans där de tydligen också delar sovrum och en enda stor säng.

Andra böcker om Babblarna:
Babbibboo Babblarna
Dadda hälsar på
Daddiddoo Babblarna? 
I Babblarnas hus
I Bobbos väska
Kalas hos Babblarna
Stompalång med Babblarna
Var är Babbas saker?

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus, cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar