lördag 28 april 2018

Håkan Bråkan och vinterdagen av Sören Olsson och Anders Jacobsson

Det här är en av många böcker om Håkan (Bråkan) Andersson, Sunes lillebror. Det är en vintermorgon hemma hos Håkan och han äter potatis till frukost som vanligt. Men just idag har Håkan ingen lust med vinter och tjocka vinterkläder och stövlar. Han och pappa blir osams. Det blir helt enkelt en riktigt dålig morgon som slutar med att pappa befaller Håkan att sätta på sig overallen. Han blir faktiskt lite förvånad över att Håkan lyder, men inte alls förvånad över att Håkan är så arg att han vägrar gå. Pappa får bära in honom i bilen och bära ut honom ur bilen till förskolan.

På förskolan är Håkan fortfarande arg. Han står bara kvar där pappa ställde honom. Det spelar ingen roll att de andra barnen hittar på allt möjligt roligt. Hans fröknar och de andra barnen börjar tycka att i dag är Håkan allt mer tjurig än nödvändigt.

Till slut efter en rolig förmiddag ute är det dags att gå in och äta, men Håkan kommer inte med. Inte ens när fröken säger att han får äta bara potatis till lunch kommer han in. Då börjar fröken fatta misstankar. Det är något som inte är som det ska.

Det här är en rolig bok, och helt otrolig. Kul fantasi med förskolebarnet om vad som skulle kunna hända. Men som bara kan hända Håkan.

Andra böcker om Håkan Bråkan:
Håkan Bråkan och potatismysteriet
Håkan Bråkan och tjockskallarna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar