onsdag 15 augusti 2018

Var är Babbas saker? av Anneli Tisell, Iréne Johansson

Den här boken har vi i en gammal upplaga och den har sedan kommit ut i en nyare upplaga med nyritade bilder. Vilket är bra eftersom Babba ser helt galen ut på vissa av bilderna.

Babba har det lite jobbigt eftersom han har tappat bort sina saker. Stackars Babba är otroligt dålig på att hitta saker som ligger helt tydligt i rummet och vi behöver därför hjälpa honom att hitta sin banan, båt, buss, ballong, boll och bok. På ett uppslag står det att Babbas t.ex. banan är borta och vi ska hjälpa honom att hitta den. På nästa uppslag har Babba hittat den och gör då något med den sak han hittat, t.ex. äter bananen.

Min dotter som snart är två år tycker av någon anledning mycket om den här boken. Hon berättar tydligt för Babba var hans sak är och tycker att det är spännande att se vad han gör med den.

Jag tycker att bilderna är så uppenbara att letandet blir alldeles för lätt. Det är liksom bara Babba, lampan och bananen på bilden där man ska leta efter bananen. Man måste vara blind för att missa den. Det finns inte särskilt mycket att prata om runt bilderna eftersom de har så lite detaljer. Jag tror att den nya upplagan med nyritade bilder är har finare bilder än den här för här ser Babba verkligen helt galen ut på några bilder, särskilt på det sista uppslaget. Kort sagt så är det här inte min favorit bland böckerna om Babblarna, men just nu läser vi den ofta eftersom den hör till min dotters favoriter.

Andra böcker om Babblarna:
Babbibboo Babblarna
Dadda hälsar på
Daddiddoo Babblarna? 
I Babblarnas hus
I Bobbos väska
Kalas hos Babblarna
Natti natti Babblarna
Stompalång med Babblarna

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus och cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar