torsdag 5 april 2018

Beneath a Southern Sky av Deborah Raney

Det här är första delen i en serie som heter Camfield Legacy. Jag läste den här boken eftersom jag laddade ner den gratis till min platta på amazon och inte hade något annat för mig just då.

Daria och hennes man Nate är missionärer i Colombia när Nate rapporteras vara död. Daria återvänder till USA för att föda sitt och Nates gemensamma barn. Sorgen ligger tung över Daria men för sin dotter Natalies skull är hon fast besluten att gå vidare med sitt liv. Hon får ett jobb hos veterinären Colson Hunter och ägnar sin tid åt jobbet och åt sin dotter. Undan för undan lär hon känna Cole bättre och bättre. Cole har precis som hon sorg och sår efter saker som hänt honom. De finner varandra mer och mer. Daria har sina reservationer men Cole är en bra man, de älskar varandra och han älskar och vill gärna vara en pappa till hennes Natalie. När Cole friar så säger hon därför ja.

De är lyckliga tillsammans trots att det inte alltid är lätt att uppfostra barn och att de har sina sår och hemligheter båda två. När Daria väntar deras gemensamma barn är lyckan fullständig. Allt har fallit på plats och de är riktigt lyckliga alla tre. Då kommer ett oväntat besked som ställer allas deras tillvaro på ända. Nate lever fortfarande. Han kommer tillbaka till USA i tron att allt är som det varit mellan honom och Daria. När han får veta att hon fött hans barn men sedan gift om sig med en annan man så blir han chockad.

Daria vet inte vad hon ska göra hon älskar ju både Nate och Cole och hur hon än gör kommer ett av hennes barn att få växa upp med en man som inte är dess biologiska pappa. Natalie vet heller inte om någon annan pappa än Cole. Cole känner sig desperat han älskar både Natalie och Daria dessutom har han sitt ofödda barn och hela den framtid han tänkt sig är på väg att gå upp i rök. Nate är också förvirrad. Hans fru som han älskar har gått vidare men för honom är det självklart att hon hör hemma med honom. Han har inget emot att ta till sig barnet som hon väntar och uppfostra det som sitt eget. Vad ska de göra och vilket beslut ska Daria fatta när hennes hjärta slits mellan två män.

Den här boken har fått nästan enbart fantastiskt positiva recensioner på amazon. Jag blir inte särskilt imponerad. Det här är inte en bok som lämnar några bestående intryck. Upplösningen tycker jag är väldigt väntad. Det känns som det enda vettiga beslutet och det är inte ens Daria som väljer utan någon annan gör det åt henne. Jag är inte alls förtjust i synen på barnuppfostran som de ger uttryck för här heller.

Man kan köpa den här boken som pocket (adlbris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, cdon, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar