tisdag 16 januari 2018

Här kommer bussen av Arne Norlin

Det här är en av många böcker i serien om Halvan. I den här boken sitter Halvan på sitt rum och leker med sin buss sedan är han själv busschaufför. Här får vi först veta en hel del fakta om själva bussen. Vad det är för märke och modell, hur lång den är och hur många passagerare den tar och en hel del annat. Vi får även veta vad busschauffören har för utrustning. Sedan får vi följa Halvan under en dag som busschaufför. Innan han åker i väg måste Halvan starta sin buss, ställa in sätet, tanka och testa en del saker i bussen.

Det händer mycket när man kör buss. Halvan tänker tillbaka på saker han varit med om t.ex. att folk glömmer saker på bussen, somnar och råkar åka med ända till bussgaraget.  Halvan har drabbas av framkomlighetsprobelm och det är inte lätt att backa en buss. Ganska ofta får han lov att hjälpa folk att hitta och att komma av vid rätt busshållplats.

Efter ett tag kommer det en dagisgrupp och avbryter Halvan i hans funderingar. Snart är rasten slut och det är dags att köra i väg på dagens första tur.

Den här boken var lite annorlunda för det händer egentligen inte så mycket utom att halvan tänker på saker som har hänt. Det är en okey bok med mycket fakta för barn som är intresserade av hur saker fungerar.

Andra böcker om Halvan:
Här kommer ambulansen
Här kommer bärgningsbilen
Här kommer flygplanet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar