måndag 1 januari 2018

Liten är bäst! av Magnus Ljunggren


Det här är den femte delen i serien om riddarskolan. Det är dags för fotbolls tävling. Borgen ska tävla mot staden och alla som vill får vara med även barnen. Riddarfotboll är dock en betydligt våldsammare sport än vår version av fotboll. Här ska man tacklas så mycket man bara kan och man får både bära och sparka på bollen. Egon, Urban och Fiona vill vara med så de går till ängen där träningen ska vara.

De vuxna i laget är dock inte särskilt intresserade av att ha barn med i sitt lag eftersom de tror att de kommer att förlora då. De kör helt sonika iväg Egon, Urban och Fiona. Kungen går dock in på deras sida. De ska bli riddare och då ska de kunna spela fotboll. Om de vill vara med så får de vara med. De andra spelarna muttrar irriterat men de måste foga sig i kungens beslut. Istället försöker de att spela så tufft och hårdhänt att barnen frivilligt ska avstå från att vara med. Det är en taktik som är helt dömd att misslyckas på Fiona men som fungerar på Urban.

När det är dags för match är det bara Egon och Fiona som är med i laget, Urban är avbytare säger han. Då visar det sig dock att det inte alls är en nackdel att vara liten. Deras lag vinner tack vare Fiona och Urban.

Mina elever tycker om böckerna i den här serien. Många väljer att även läsa dem på egen hand. Jag tycker att det här var en av de bättre böckerna i serien.

Böckerna i den här serien:
Det magiska svärdet
Den hemska draken
Världens bästa riddare
Den vilda galoppen
Liten är bäst
Hemske Harald
Fest i borgen
Jättarna anfaller
Slaget om borgen
Hur Rodrick blev riddare
En egen drake
Vilse i mörka skogen
Ensamma i borgen
Det hemliga brevet
Otur i borgen

Andra lättlästa böcker:
Fira med fest - Helena Bross
Inbrott i skolan - Helena Bross
Klass 1b - Helena Bross
Natten då Sigge föddes  - Lin Hallberg
Sam och Sigge och den långa resan  - Lin Hallberg
Ett monster sover över - Mats Wänblad

Den här boken finns att köpa som ebok på adlibris och bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar