fredag 19 januari 2018

Kasper gör mål av Jörn Jensen

Det här är den första boken i serien om Kasper. Kasper spelar fotboll på rasterna tillsammans med sina kompisar. Han tycker att det är jättekul och de andra tycker att han är duktig. När hans klasskompis Kim frågar om han vill följa med honom på fotbollsträning och dessutom lånar ut både fotbollsskor och kläder till honom följer Kasper med.

Han är mycket entusiastisk inför sin första fotbollsträning men lite konfunderad över att de tränar utan boll. När han frågar sin tränare om det får han höra att så fort uppvärmningen är över kommer de att träna med bollar. Han deltar i alla fall entusiastiskt och när det är dags för match får han till sin stora glädje vara med.

Han börjar på avbytarbänken, men efter ett tag blir det hans tur att vara med och spela. Han är lite besviken till en början för han får spela back och då är det svårt att göra mål, men så kommer han på att det ju bara är hans första gång. Han kommer säkert att få spela på andra positioner om han är med fler gånger.

I början har han jättebra fokus, men efter ett tag börjar han drömma sig bort. När bollen kommer mot honom så är han inte beredd. Han vaknar dock och ger sig in i spelet. Han ser en chans och skjuter mot mål och bollen går in. Men det är inte hans lag som jublar utan motståndarlaget. Kasper har gjort självmål. Han tänker aldrig mer spela fotboll. Men hans lagkamrater tröstar honom och snart känns det ganska bra igen. Boken avslutas med olika fotbollstips.

Det här var en okey bok om en kille som spelar fotboll. Mina elever tyckte också att den var bra.


Andra lättlästa böcker:
Fira med fest - Helena Bross
Inbrott i skolan - Helena Bross
Klass 1b - Helena Bross
Märta älskar hästar - Erika Eklund Wilson
Natten då Sigge föddes  - Lin Hallberg
Sam och Sigge och den långa resan  - Lin Hallberg
Äventyr i borgen av Magnus Ljunggren och Mats Vänhem

Man kan köpa den här boken i en ny upplaga inbunden (adlibris, bokus, cdon), ebok (cdon) eller häftad (cdon, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar