måndag 25 februari 2019

Äventyret med julpuddingen av Agatha Christie


Hercule Poirot har ingen längtan efter att få fira jul på den engelska landsbyggden. Han tycker om när det är varmt och skönt inne och har ingen lust att tillbringa julen på något dragit gammalt gods. Men så beslutar han sig ändå för att följa med och fira julen på Kings Lacey, där de försäkrar honom att det finns centralvärme, eftersom han blir ombedd att på ett diskret sätt leta reda på en mycket värdefull juvel som blivit stulen.

Så kommer då Hercule Poirot till Kings Lacey där han får träffa Mrs Lacey som är värdinna i huset. Hon berättar för honom vilka fler som firar jul på godset. Det är hennes man Colonel Lacey, Sarah, deras avlidne sons dotter, Colin, deras tonåriga dotterson och hans vän från skolan Michael, Bridget som är lika gammal som Colin och Michael och är Mrs Laceys syskonbarnbarn, Diana Mrs Laceys unga kusin och David Welwyn som är vän till familjen. Även Sarahs pojkvän Desmond Lee-Wortley och hans syster firar julen där. De tycker inte om Desmond och hoppas att Sarah ska komma på hur olämplig han är när hon får spendera så mycket tid tillsammans med honom.

När han kommit fram till godset och bekantat sig med alla julfirarna och mottog han ett märkligt brev där det stod: "Ät inte av plumpuddingen. En som vill er väl." Vad är det som pågår och kommer han att kunna hitta juvelen?

Jag tyckte att det här var en okej bok. Lite kul med en deckare där det inte begås några mord.

Andra böcker av Agatha Christie:
Äventyret med julpuddingen

Jag lånade den här boken som ljudbok från mitt bibliotek. Man kan köpa den från adlibris eller bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar