tisdag 22 januari 2019

Döden på Nilen av Agatha Christie


Linnet Ridgeway har allt undgdom, skönhet, rikedom. Hon är härskarinna i sitt eget rike och kan få vilken man hon vill, men hon bestämmer sig för att hon vill ha Simon Doyle som var förlovad med hennes bästa vän Jackie.

Nu befinner de båda sig på smekmånad och Jackie följer efter dem. Var de än kommer så är Jackie där. Det tär på Linnet och Simon. Varför kan hon inte bara ge upp och åka hem? Vad vinner hon på det här konstiga och okvinnliga beteendet?

Poirot är också med på samma resa och de ber honom prata med Jackie. Det gör han trots att han inte tror att det kommer att tjäna någonting till. Han varnar henne för att hon har valt en farlig väg och ber henne att för sin egen skull vända om innan det är för sent.

Inte långt senare befinner de sig alla fyra på en båt på väg ner för Nilen och här på båten blir Linnet mördad, men av vem? Tur att Poirot är med på båten och kan lösa det knepiga fallet.

Jag tyckte att den här boken var bra och jag gissade faktiskt rätt i vem som hade mördat Linnet även om jag verkligen inte kunde lista ut hur det hade gått till.

Andra böcker av Agatha Christie:

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus eller cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar