onsdag 24 april 2019

Badortsmysteriet av Agatha Christie


Poirot och hans vän Hastings är på semester i St. Loo vid Cornwalls kust. En kväll börjar de prata med en kvinna som heter Magdala Buckley men alltid kallas för Nick. Poirot tror att någon försöker mörda henne och att denna mördare har gjort ett försök under tiden som de stått och pratat med varandra när han hittar en kula som Nick trodde var en geting som flög förbi hennes huvud. Poirot förklarar för Nick vad han befarar och lyckas efter ett tag övertyga henne om att någon försöker mörda henne. Vilket han är helt bestämd på att han ska förhindra.

Han misstänker att det är någon i hennes närmsta bekantskapskrets som försöker mörda henne och han börjar försöka ta reda på vem. Den närmsta kretsen består av: hennes närmsta släkting är hennes kusin Charles Vyse som är advokat. Ett australienskt par herr och fru Croft som hon hyr ut ett hus i närheten av sitt hem till. George Challenger som är lite förtjust i henne. Hennes båda närmsta vänner Freddie Rice som har problem med sin före detta man och Jim Lazarus som är kär i Freddie. 
Det blir en svår nöt för Poirot att knäcka. Vem vill egentligen mörda Nick. Det verkar inte som att någon har just någonting att vinna på det. Men så blir någon verkligen mördad, men det är inte Nick.

Jag tyckte att den här boken var spännande och bra. Jag kunde verkligen inte gissa vem mördaren var eller motivet till brottet.

Andra böcker av Agatha Christie:
Jag lånade den här boken som ljudbok från mitt bibliotek. Man kan köpa den från adlibris, bokus eller cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar