torsdag 30 maj 2019

Mord klockan fem av Agatha Christie


Hercule Poirots sekreterare som vanligtvis är ett sånt under av effektivitet att man kan tro att hon är en maskin är helt plötsligt underligt distraherad och gör misstag. Det visar sig att hennes syster är husmor på ett studenthem och nu har studenthemmet drabbats av en serie underliga stölder. Hennes syster tycker om ungdomarna som bor på studenthemmet och nu är hon orolig. Poirot bestämmer sig för att lösa problemet så att han kan få tillbaka sin effektiva sekreterare och även för att han är lite nyfiken på hur det hänger ihop. 

Han kommer alltså till studenthemmet på middag och sedan ska han hålla ett föredrag för de boende. Men självklart misstänker de att hans besök beror på de mystiska stölderna och redan efter föredraget erkänner Celia Austin att hon har begått några av de mindre stölderna. Det leder till att Colin McNabb som studerar psykologi blir intresserad av henne och samma kväll förlovar de sig. Dagen där på är Celia död, det ser ut som ett självmord men Poirot tror inte att det är självmord. Han tror inte heller att det är hon som har stulit alla sakerna som försvunnit. Vad är det som händer på studenthemmet?

Jag tyckte inte så mycket om den här boken. Det var så många personer att hålla reda på att det blev lite rörigt och jag tyckte inte om miljön som den utspelas i, men det var ändå en spännande bok. Jag drogs in i handlingen, men jag kunde absolut inte ha gissat vem mördaren var. 
Andra böcker av Agatha Christie:

Man kan köpa den här boken från adlibris  eller bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar