onsdag 15 maj 2019

God natt, Alfons Åberg av Gunilla Bergström


Det här är en av de första böckerna om Alfons Åberg och i den här boken är han bara fyra år och vill inte gå och lägga sig trots att klockan redan är nio på kvällen. Efter att pappa har läst en saga och sagt god natt vill Alfons ändå inte somna. Han kommer på att de har glömt att borsta tänderna och borstar sedan omsorgsfull varenda tand (själv ?!). Sedan behöver han dricka och spiller vatten i sängen så att pappa behöver byta lakan. Han behöver kissa, har lejon i garderoben som pappa behöver titta efter och han behöver sin nalle.

Men pappa kommer inte med nallen. Till slut kliver Alfons upp och då visar det sig att pappa blivit så trött av allt Alfons behövt hjälp med att han somnat på golvet. Alfons stoppar om honom och bestämmer sig för att sluta ropa. Om pappa sover kan han ju ändå inte komma och om ingen kommer när man ropar kan man lika gärna låta bli. På sista uppslaget somnar Alfons Åberg.

Min äldsta dotter har nu hunnit bli två och ett halvt år och jag gläder mig åt att vi nu för tiden kan läsa böcker med lite mer handling. Alfons Åberg tycker vi om båda två.


Andra böcker om att gå och lägga sig:
Godnatt har jag sagt av Gunilla Hansson
God natt Ingrid av Katerina Janouch
Leo ska sova av Linne Bie
Lisen kan inte sova av Kaj och Per Beckman
Natti natti Babblarna av Anneli Tisell och Iréne Johansson
Tippen säger godnatt av Eric Hill

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus eller cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar