fredag 3 maj 2019

Barbapapa av Annette Tison och Talus Taylor


Det här är den första boken om Barbapapa och den handlar om hur Barbapapa föds och hans liv innan han träffar Barbamama.

Barbapapa föds i Jakobs trädgård när han vattnar sina blommor. Barbapapa och Jakob blir genast goda vänner, men Jakobs föräldrar tycker inte att de har plats för honom så Barbapapa får flytta in på Zoo. Han är olycklig i sin bur men upptäcker att han kan ändra form så han ändrar form, lämnar sin bur och försöker bli vän med några av de andra djuren. De andra djuren är dock inte intresserade och när djurparksförståndaren får veta att han rymt bestämmer han att de inte kan behålla Barbapapa.

Barbapapa står ensam i världen och vet inte vart han ska ta vägen. Ingen har plats för honom, men så hjälper han folk att fly från en brand och fångar in ett farligt djur. Nu är han en hjälte. Jakobs föräldrar bygger ett eget hur till honom och han får många vänner.

Min dotter är nu två och ett halvt år och hon älskar böckerna om Barbapapa. Den här är inte min favorit, men det är intressant att veta hur Barbapapas liv börjar.

Andra böcker om Barbapapa:
Barbapapa och arken
Barbapapas skola
Barbapapas träd

Jag har köpt den här boken på second hand. Man kan köpa den ny från adlibris, bokus eller cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar