tisdag 9 oktober 2018

Lisen kan inte sova av Kaj och Per Beckman

Den här boken handlar om Lisen som ska gå och lägga sig. Lisen kan dock inte somna utan sin docka. Hon säger det till mamma som säger åt henne att hämta dockan. Lisen hämtar dockan och lägger henne i sängen, men dockan kan inte sova utan nallen och nallen kan inte sova utan hunden som inte kan sova utan katten och så fortsätter det.

Stackars Lisen får gå och hämta djur efter djur efter djur. Tillslut när det ligger tio djur mm i sängen så somnar de allihop, utom Lisen. Lisen står förtvivlad bredvid sängen och tittar på för hon får inte plats. Hon ropar på mamma som kommer och bär bort alla utom dockan. Äntligen kan Lisen somna.

Den här boken tycker både jag och min dotter som precis fyllt två år mycket om. Berättelsen är precis så underbart upprepande som barn tycker om med en tvist på slutet. Vi "läser" berättelsen tillsammans eftersom det står nästan samman sak på varje sida så är min dotter med och berättar berättelsen. Tyvärr äger vi inte den här boken utan har bara lånat den på biblioteket. 

Andra böcker om barn som lägger sig:
God natt Ingrid av Katerina Janouch
Natti natti Babblarna av Anneli Tisell och Iréne Johansson
Leo ska sova av Linne Bie
Tippen säger godnatt av Eric Hill

Man kan köpa den här boken som ebok (adlibris, bokus, cdon).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar