söndag 9 juni 2019

En bra kväll för mord av Agatha Christie


Det här är en novellsamling som innehåller berättelserna:

En bra kväll för mord: En ung kvinna passar på att begå självmord när hennes rumskamrat är bortrest över helgen. Men är det verkligen självmord. Hercule Poirot kallas in för att undersöka fallet. 

Tredje våningen: Fyra vänner har råkat glömma nyckeln till sin lägenhet och bestämmer sig därför för att ta sig in på ett annat sätt. De råkar dock ta fel på våning och hamnar i lägenheten på tredje våningen där de upptäcker att ett mord har begåtts. Som tur är vaknar Hercule Poirot som bor i samma hus av uppståndelsen och hjälper till att få fast mördaren.  

Getingboet: Poirot kommer precis i tid för att förhindra ett mord. 

Trädgårdskonst: Poirot får ett underligt vagt brev från en kvinna som ber honom om hjälp. Han bestämmer sig för att hjälpa henne men när han kommer dit är hon död. Hon har blivit förgiftad men av vem och hur?

Ett hot mot rikets säkerhet: Några mycket viktiga papper försvinner och Hercule Poirot kallas in för att ta reda på vem som har tagit dem och var de är nu.

Jag blev inte särskilt förtjust i den här novellsamlingen. Den enda av berättelserna som jag tyckte om var "Ett hot mot rikets säkerhet".

Andra böcker av Agatha Christie:

Jag lånade den här ljudboken från mitt bibliotek. Man kan köpa den från adlibris eller bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar