måndag 3 juni 2019

Tävla med Sigge av Lin Hallberg


Det här är den sjuttonde boken om Sigge och Elina. Elina är en av stortjejerna nu som är skötare i stallet. Sigge är den häst hon är skötare av. Elina älskar Sigge! Och hon älskar att vara i stallet. Det ska bli hopptävling. Elina ska tävla med Sigge. Eric ska tävla med Sam för sista gången eftersom han börjar bli för stor för att rida på honom. Dessutom ska Agnes tävla med Japp. Elina ser fram emot tävlingen som hon tror och hoppas att hon och Sigge ska vinna.

Men innan det är dags för tävling blir Ingela som äger stallet sjuk. Hon får svår influensa och i en hel vecka är det Elinas mamma, Elina och de andra skötartjejerna som tar hand om allt som behöver göras i stallet. Elina älskar det! I slutet av veckan blir även de flesta andra skötarna sjuka. Bara Elina och Agnes är fortfarande friska.

Det får det riktigt trevligt tillsammans i stallet mellan allt jobb och gör en utflykt tillsammans. De kommer varandra närmre än tidigare och det blir lite jobbigt när alla de andra är friska igen och Mattis också ska vara med. Tänk att det är så mycket svårare att leka alla tre tillsammans.

Det här är en bok som de andra i serien. Elina blir äldre allt eftersom serien går och hon är en riktig tjej med både goda och dåliga sidor. Hästtjejer känner säkert igen sig i de här böckerna. Margareta Nordqvists illustrationer tycker jag är underbara!

Böckerna om Sigge:
Alla älskar Sigge
Torsdagar med Sigge
Kom igen Sigge
April, april Sigge
Ridläger med Sigge
Simma lugnt Sigge
Äventyr med Sigge
Det spökar Sigge
Hoppa högt Sigge
Äntligen Sigge
För alltid Sigge
Sommaren med Sigge
Du och jag, Sigge
Klart för start Sigge
Sally och Sigge
Full galopp Sigge
Tävla med Sigge

Lättlästa böcker om Sam och Sigge:
Sam och Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och riddarbröderna
Sam och Sigge och den långa resan
Sam och Sigge och den första julen

Andra böcker av Lin Hallberg:
Vem är du Johanna?
Teddy till Salu
Teddy i huset
Teddy och hans vänner
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy en sommardag
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus eller cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar