onsdag 27 februari 2019

Poirots jul av Agatha Christie


Simon Lee är en gammal och mycket rik man. Han har fyra söner; Alfred Lee som avgudar sin pappa och bor på godset tillsammans med honom och sin fru Lydia. George Lee som är politiker och gift med Magdalena. David Lee som är artist och gift med Hilda. Samt Harry Lee som är den förlorade sonen. Han har varit i trubbel med rättvisan mer än en gång. Dessa fyra bjuder han nu hem över jul. Dessutom bjuder han dit sin avlidna dotters enda barn halvspanjorskan Pilar Estravados. 


Stämningen i hemmet blir så spänd att det nästan går att ta på när bröderna som har en hel del ouppklarade affärer sinsemellan för att inte tala om hur mycket ouppklarat och med mycket bitterhet ihågkomna saker som står emellan dem och deras far, som verkligen inte varit guds bästa barn.

För sitt eget höga nöjes skull retar Simon Lee upp sina söner så mycket han bara kan. Han känner till alla deras svagaste punkter och han roar sig med att trycka till just där hos dem alla fyra. Även deras fruar drar han in i sina intriger.

Så en dag hittas han mördad i ett låst rum. Någon i huset måste ha gjort det, men vem? Poliskommissarie Sugden får i uppdrag att utreda det hela och eftersom Poirot är i trakten blir han ombedd att hjälpa till.

Jag tyckte att det här var en spännande bok även om jag absolut inte kunde gissa vem som hade mördat Simon Lee.

Andra böcker av Agatha Christie:
Poirots jul

Jag lånade den här boken som ljudbok från mitt bibliotek man kan köpa den som ljudbok (adlibris, bokus, cdon) eller inbunden (bokus, cdon, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar