tisdag 9 april 2019

Fia och djuren på dagis av Catarina Kruusval

Fia går till förskolan varje dag. En dag vill djuren följa med. Först säger Fia nej, men de är så enträgna att hon till slut ger med sig. Så får då djuren komma med till förskolan för första gången.

Det blir en omvälvande upplevelse. Först får de vara med Fia inne på förskolan där de andra barnen leker väldigt hårdhänt med dem till förskoleläraren tycker att det börjar gå lite väl vilt till och säger åt Fia att djuren får ligga på hennes hylla i kapprummet istället.

Djuren är lite lättade för det gick verkligen vilt till där inne, men samtidigt blir de fruktansvärt uttråkade för det händer verkligen inte mycket i kapprummet utom för Björnen. Ett av de andra barnen blir förtjust i honom och han hamnar i hennes väska och har det tråkigast av dem alla efter som han inte ens kan se någonting.

Så går dock ändå den långtråkigaste dag som djuren någonsin har varit med om och pappa kommer för att hämta Fia. De får även med sig Björnen hem.

Dagen där på när Fia ska gå till förskolan är det inget av djuren som vill följa med. De har det bättre hemma.

Min dotter tycker om den här boken och jag tycker om den för att det ger mig något att hänvisa till när min dotter vill ta med sig saker till förskolan. Kommer du ihåg hur det gick för Fias djur säger jag och så pratar vi om hur tråkigt de hade det och hur de andra barnen lekte hårdhänt med dem. Hitintills har detta fungerat så väl att hon utan bråk lämnat sina saker hemma.


Andra böcker av Catarina Kruusval:
Alla ska vara med
Godnatt alla djur
Ellen och Olle sjunger: Vi äro musikanter
Blommor från Ellen

Andra böcker om förskolan:
Emmas första dag på dagis av Gunilla Wolde
Alla tre klär på sig av Maria Nilsson Thore
Alla tre vilar
Alla tre har fruktstund

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus eller cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar