måndag 10 september 2018

Alla tre vilar av Maria Nilsson Thore

Det här är en av flera böcker om de tre vännerna Idde, Ester och Valle som alla tre går på förskolan Ärtan.

I den här boken handlar det om när det är dags för vilan på förskolan. Idde, Valle och Ester har alla med sig gosedjur och de bäddar mysigt åt sig på golvet och lyssnar på sagan. Valle somnar nästan genast och Idde somnar efter en stund, men Ester kan inte somna alls. Hon stökar runt med sina tre gosedjur som ser likadana ut och alla heter Muskot. Till slut har alla somnat utom Ester som helt har glömt bort hur man gör.

När fröken kommer och säger att vilan är slut vaknar Valle och Idde utvilade och glada. Ester däremot är så trött att hon inte orkar någonting. Hon orkar inte ens hänga upp sina sovsaker och så somnar hon tillslut i hallen.

Min dotter som är ganska precis två år har börjat tycka om böcker med mer text i. Den här utspelar sig ju dessutom på förskolan som är en miljö hon känner till. Det här har snabbt blivit en av hennes favoritböcker och vi läser den ofta.

Jag tycker också om den här boken. Det är en vardaglig och trevlig berättelse som förskolebarn kan känna igen sig i. Jag tycker att den är fint illustrerad.

Andra böcker av Maria Nilsson Thore:
Alla tre har fruktstund
Hille hungrig
Leka tittut!

Vi har lånat den här boken på biblioteket. Man kan köpa den som inbunden (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, cdon, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar