onsdag 12 september 2018

Blånatten av Jo Salmson

Det här är den tredje och sista delen i serien drakarnas öde. Det här är en serie som man absolut ska läsa i ordning. Till och med jag som har läst dem i ordning tyckte att det var lite jobbigt att komma in i den här boken eftersom det var ett bra tag sedan jag läste de andra delarna och det tog ett tag innan jag kom in in handlingen igen. Om man börjar med den här boken måste det vara mycket svårt att följa med. Det hjälper att ha läst serien om drakriddarna också även om det inte är nödvändigt.

Eftersom de här tre böckerna är en berättelse uppdelad i tre volymer, som Sagan om ringen, så är det svårt att skriva om den här boken utan att avslöja för mycket.

Nea och hennes vän Bann har nått fram till huvudstaden Demar och fått träffa kungen, drakar och drakriddare och andra personer som kan hjälpa dem. Tyvärr innebär detta inte att de bara kan lämna över ansvaret till dem. Nea och Bann befinner sig fortfarande mitt i händelsernas centrum i en stad som förbereder sig för krig. Nea kommunicerar med tvillingarna som befinner sig i Häxmästarens läger genom stjärnstenen, men hon blir mer och mer frustrerad på tvillingarna som aldrig vill berätta allt för henne.

Samtidigt pågår efterforskningar på många olika ställen och till slut räknar stjärnstenarna ut att det finns en chans att vinna den kommande striden. Det kräver dock ett stort offer och att en komplicerad plan går i lås. Nu ligger hela världens öde i händerna på några få personer.

Den här boken var bra och spännande även om det tog ett tag att komma in i handlingen igen eftersom det var ett och ett halvt år sedan jag läste del två. Jag rekommenderar att man tänker på alla de här tre delarna som en bok och läser dem tätt inpå varandra.

Böckerna i serien drakarnas öde:
Stjärnstenen
Draksången

Böckerna i serien om drakriddarna:
Tam tiggarpojken
Tams svåra prov
Jakten på Tam
Tam i drakarnas stad
Tam och drakupproret
Tam och nydraken

Böckerna serien om Maro:
Kungen kommer!
Skuggan och draken
Ett hjärta av is
I drottningens namn

Böckerna i serien om häxfolket:
De stulna barnen
Fly Sol, fly
Magiska krafter
Folket som försvann

Jag lånade den här boken som ebok. Den finns att köpa som kartonnage (adlibris, bokus, cdon), ebok (bokus, adlibris) eller ljudbok (adlibris, bokus).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar