måndag 24 september 2018

Slaget om heden av John Flanagan

Det här är del två i serien Spejarens lärling: De första åren. Den här serien utspelar sig innan böckerna om Will i serien Spejarens lärling och vi får här lära känna Halt, Crowley m.fl. som unga.

Baron Morgarath misslyckades med att ta över tronen men lyckades fly. Det är lugnt i Araluen för tillfället, men problemen är inte lösta. Araluen är fortfarande ett rike under uppbyggnad. Kung Duncan vet att han ännu inte har fullt stöd från alla landets delar och armén och spejarkåren behöver fortfarande byggas upp. Dessutom har drottningen som väntar deras första barn blivit mycket sjuk.

De får höra rykten om att Morgarath har börjat bygga upp en armé igen . En armé som inte består av människor utan av wargaler, en slags vagt människoliknade bestialiska varelser. Spejaren Halt skickas på det farliga uppdraget att bestiga Nattregnbergen och ta reda på vad Morgarath har för sig. Under tiden börja kung Duncan förbereda för krig. Tyvärr är detta ett krig som det är långt ifrån säkert att de kommer att vinna.

Jag tyckte inte jättemycket om den här boken, mest på grund av att jag tycker att det är tråkigt att läsa om strider. Den här boken handlar mycket om det och hur de lägger upp taktiken inför strider. Det är lite intressant att läsa om Halt och de andra som unga, men som sagt det var för mycket krig i den här boken för att jag ska gilla den.

Andra böcker av John Flanagan:
Spejarens lärling De första åren:
Tornerspelen i Gorlan
Slaget om heden

Böckerna i serien Spejarens lärling:
Gorlans ruiner
Det övergivna landet
Krigarkungens sal
Slaget om Skandia
Den hemsökta skogen
Macindaws fästning
Fången i Arrida
Clonmels kungar
Sårad i ödemarken
Kejsaren av Nihon-Ja
De glömda berättelserna
Den nya lärlingen

Serien om Broderband:
De utstötta
Inkräktarna
Jägarna
Slavarna
Skorpionberget
Spökkrigarna

Jag lånade den här boken till min läsplatta. Man kan köpa den som ebok (adlibris, bokus, cdon) eller inbunden (bokus, cdon, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar