fredag 18 januari 2019

På hal is av Jeff Kinney


Det här är den trettonde delen i serien om Gregs öden och äventyr på mellanstadiet. Det är vinter men det är ingenting de märker av eftersom de befinner sig i en värmebölja. Det är riktigt jobbigt, men det är inget emot hur jobbigt det blir när det sedan sätter igång att snöa och snöa och snöa. Det blir riktigt kallt och eftersom skolan redan har gjort av med nästan alla sina snödagar så är det skola som vanligt ändå. Skolan är dock inte byggd för att klara av vinterklimatet så det blir kallt och eleverna tar till alla medel för att hålla sig varma.

Dessutom kör Gregs mamma ut honom för att leka i snön. Det hans mamma inte har förstått är att det råder fullt krig mellan de barn som bor i backen och de barn som bor längst ner där det är plant på samma gata. Nu på vintern så utkämpas det kriget för fullt och det är allt annat än fridsam lek som väntar där ute.

Det här är en rolig och lättläst bok för barn i mellanstadieåldern med trevliga illustrationer. Om man har läst de andra böckerna i serien så är det här precis vad man förväntar sig.

Böckerna om Greg:
Gregs bravader
Rodrick regerar
Ett hopplöst fall
Usla utsikter
Den bistra sanningen
Mannys manöver
Femte hjulet
Värre än vanligt
Det långa loppet
Helt ute
Satsa allt
Fly fältet
På hal is

Man kan köpa den här boken från adlibris, bokus eller cdon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar