måndag 6 juli 2020

De fyra stora av Agatha Christie

Den här boken börjar med att Kapten Hastings återvänder till England för att besöka sin vän Hercule Poirot efter 18 månader i Argentina. Hastings har knappt kommit dit när en okänd person kommer in genom Poirots sovrumsfönster. Han är täckt med lera och ger intryck av att ha suttit fånge en tid. Han säger Poirots naman och skriver 4 flera gånger. Han pratar om en sammanslutning som kallas de fyra stora som består av Nr 1, en kinesiks politiker vid namn Li Chang Yen, nr 2 som antagligen är amerikan och står för pengarna, nr 3 är en fransk kvinna och nr 4 är en okänd person som kallas förgöraren. Mannen dör innan de hinner få veta något mer. 

Det här är början på en vild jakt på de fyra stora som kommer att sträcka sig över flera länder, ta mycket tid och nästan kosta både Poirot och Hastings deras liv. 

Det här är inte en vanlig Agatha Christie bok som handlar om ett mord som någon försöker lösa. Den har boken är mer åt thriller hållet (fast en dålig sådan). Jag tyckte inte om den. Hastings retar gallfeber på mig och Poirot också. Jag tycker att hela idén med de fyra stora bara är fånig. Jag fattar faktiskt inte vad de fyra stora ens vill uppnå. Lång och utdragen är boken i alla fall. Agatha Christie har skrivit många bra deckare det här är inte en av dem.  

Andra böcker av Agatha Christie:

Äventyret med julpuddingen

Man kan köpa den här boken från bokus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar