tisdag 25 december 2012

All I Have to Give av Melody Carlson

Den här boken laddade jag hem gratis till min läsplatta från christianbook. De byter ofta ut de böcker som de ger bort så det lönar sig att kolla ofta om man är intresserad. Man kan köpa den både som pocket och ebok från bokus och bara som pocket på adlibris.

Anna är 37 år gammal efter många år av barnlöshet, då de provat alla tillgängliga metoder för att få barn och satt sig i skuld för att kunna göra det, har Anna och Michael gett upp. När Michael föreslår att de ska göra om sin barnkammare till ett arbetsrum och ge bort möblerna till Annas gravida svägerska så protesterar hon bara lite. Det var tre år sedan hon förlorade deras dotter i sjätte månaden. Michael har rätt i att det är dags att gå vidare.

Anna har haft problem med magen och bland annat känt sig väldigt trött den senaste tiden. Eftersom hennes man är på väg att starta en ny firma har de ingen sjukvårdförsäkring just nu så istället för att gå till doktorn går hon ut på nätet för att kolla upp vad symptomen kan bero på. Hon blir alldeles kall när hon inser att hon har nästan alla symptomen på äggstockscancer. Det var precis den sortens cancer som hennes mamma dog av när hon var i Annas ålder.

Anna bestämmer sig för att inte berätta om sina misstankar för någon. Istället ska hon se till att det här blir en perfekt jul. Detta eftersträvar hon, en aning maniskt, i genom diverse komplikationer. Hennes bror är inte direkt förtjust över att bli pappa och Anna irriterar sig på sin gravida svägerska som bara gnäller. Hennes syster Meredith talar om att hon funderar på skiljsmässa eftersom hon har träffat en annan och vart är egentligen Michael på kvällarna. Han säger att han jobbar över men Anna får genom olika omständigheter veta att det inte är sant.

Redan efter det första kapitlet trodde jag mig veta hur den här berättelsen skulle sluta, men författaren lägger till förveckling efter förveckling så jag läste intresserat vidare till slutet. Slutet (som är ungefär som jag tänkt) kommer ganska abrupt och vi får inte veta någonting om hur det gick för bipersonerna i boken t.ex. Meredith.

Boken var helt okey småtrevlig julläsning.

Andra julböcker:
Barnböcker:
Den första julen av Anders och Birgitta Johansson
Den magiska julstjärnan av Kristina Reftel
De vackraste julsagorna av Elsa Olenius
Julen i mitten av Gun-Britt Holgersson
Jul i stora skogen av Ulf Stark
Krubban i Krokum av Kerstin Arthur -Nilsson
Löftesträdet av Geraldine McCaughrean

Böcker för vuxna: 
Christmas in Harmony av Philip Gulley
The Christmas Scrapbook av Philip Gulley
Visst är det jul igen! av Rickard Fuchs

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar