tisdag 26 maj 2015

Antikvariat Blå Spegeln av Martin Widmark

Det här är den första boken i serien om David och Larissa. Första dagen i sjuan händer det något fantastiskt i Davids liv, en flicka från Ryssland som flyttat in till hans stad börjar i hans klass. Hon heter Larissa och David som aldrig tidigare haft någon riktig vän får en vän som senare blir hans flickvän.

Davids föräldrar är utomlands och arbetar. David som inte ville följa med bor hemma hos en vän till familjen, Melkior, som äger antikvariatet Blå Spegeln. David har börjat finna sig tillrätta i sin lite annorlunda tillvaro med Larissa och Melkior när Melkior plötsligt försvinner utan att lämna så mycket som ett meddelande. David väntar och hoppas på att han ska komma tillbaka, men det gör han inte.

Så en dag hittar David en lapp i kassaskrinet skrivet i någon kod. Han förstår att det är ett meddelande från Melkior, men han har igen aning om hur han ska tyda koden. Men när han och Larissa slår sina huvuden ihop så lyckas de. Vad de får veta är mer spännande och otroligt än något de någonsin kunnat föreställa sig, men det står också klart att Melkior befinner sig i stor fara. Hur ska de kunna hjälpa honom?

Den här boken är skriven för 10 - 12 åringar och är både textmässigt och innehållsmässigt svårare är LasseMaja böckerna t.ex. av samma författare. Jag tyckte om den här boken. Den var lite småspännande.

Andra böcker i samma serie:
Antikvariat Blå Spegeln
Den trettonde gästen
Dårarnas ö
Nåjdens sång
Under en himmel av glas
Kleopatras trädgård

LasseMaja böcker som jag har läst:
Biblioteksmysteriet
Brandkårsmysteriet
Cafémysteriet
Campingmysteriet
Diamantmysteriet
Fotbollsmysteriet
Fängelsemysteriet
Födelsedagsmysteriet
Galoppmysteriet
Modemysteriet
Mumiemysteriet
Simborgarmysteriet
Skolmysteriet
Tidningsmysteriet
Tågmysteriet

Böckerna om Halvdan Viking (också skrivna av Martin Widmark):
Hövdingens bägare
Främlingens grav
Vargens hjärta
Forsens drottning
Miklagårds lås
Isens gud
De sju brödernas skatt
Munkens löfte
Man kan köpa den här boken som kartonnage (adlibris, cdon, bokus), ebok (bokus, cdon, adlibris) eller ljudbok (cdon, adlibris, bokus). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar