tisdag 12 maj 2015

Sandra sjöhästälvan av Daisy Meadows

Det finns barnböcker som man kan läsa med behållning som vuxen. Det finns barnböcker som inte ger särskilt mycket att läsa som vuxen men som i alla fall är välskrivna och så finns det dåliga barnböcker. Den här hör till den sist nämnda kategorin.

Två vänner, Rebecka och Kristin, befinner sig på någon sorts läger eller kanske internatskola det framgår inte riktigt. De har på något sätt kommit i kontakt med älvor, kanske i en tidigare bok för det framgår inte heller hur det gick till. När de nu är ute och paddlar så kommer lyckodjursälvan Sandra och ber dem om hjälp. Lyckodjursälvorna har i uppgift att uppfostra och träna lyckodjur. Hennes lyckodjur, sjöhästen Bubbel som har vänskapens gåva, har kommit på avvägar och hon behöver hjälp med att hitta den innan den elake kung Bore får tag på honom.

Sandra förvandlar dem till älvor som kan andas under vattnet och sedan får de följa med henne ned i sjön för att leta efter Bubbel. De får hjälp av sjöodjuret Charlie men det blir ändå en svår jakt. Ska de lyckas hitta Bubbel innan kung Bores män gör det?

Jag tyckte inte om den här boken. Den var tråkig och personerna blir aldrig levande. Man får inte veta någonting om dem. Det finns MASSOR av böcker i den här serien alla om olika älvor. 

Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, bokus, cdon).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar