fredag 22 maj 2015

April, april Sigge! Av Lin Hallberg

Det här är en av många böcker om Sigge. Jag köpte den för 20 kr på myrorna för att ha i klassrumsbiblioteket och eftersom jag inte läst någon av böckerna om Sigge så bestämde jag mig för att läsa den. Det är alltid bra att veta vad böckerna handlar om och hur svårlästa de är.

Den här boken handlar om Elina och tre av hennes klasskamrater som även är hennes stallkompisar. De rider på en ridskola och här får man en ingående beskrivning av en ridskola ur en elevs synvinkel. Elina älskar att rida och hon älskar hästarna. Till och med hennes kompisar blir lite trötta på henne ibland för hon vill alltid leka häst och prata om hästarna.

På ridskolan finns det många olika hästar och flickorna turas om så att alla får rida på alla hästar, men busiga Sigge är Elinas favorit. Sigge har ofta små hyss för sig och kastar faktiskt av Elina en gång, men Elina blir inte rädd. Det är nästan så att hon blir lite lättad över att hon ramlat av en gång nu och att det inte var värre. 

Elinas högsta önskan är att hon och de andra småtjejerna också ska få vara med på ridlägret i sommar. Tänk en hel vecka med hästarna, men Ingela är inte säker på att de kommer att klara av det och hon säger bara vi får se när Elina frågar. Under terminen får de öva på att trava och galoppera. De får även pröva cavaletti. Elina är överlycklig. Om de bara kunde få komma på ridläger så vore livet nära nog perfekt. 

Den här boken beskriver ingående ridlektioner och en ridskola ur ett barns perspektiv. Det händer egentligen inte särskilt mycket i boken utom att Elina går och rider. Jag som är ganska ointresserad av ridning och ridskolor tyckte att det var ganska tråkig läsning, men det är en välskriven och trevlig bok. Tycker du dessutom om hästar och ridning eller går på ridskola själv är den säkert mycket bra. Många av mina elever tycker om de här böckerna

Böckerna om Sigge:
April, april Sigge
Äventyr med Sigge
Hoppa högt Sigge
Äntligen Sigge
För Alltid Sigge
Sommaren med Sigge
Du och jag, Sigge
Sally och Sigge

Lättlästa böcker om Sam och Sigge:
Sam och Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och riddarbröderna
Sam och Sigge och den långa resan
Sam och Sigge och den första julen

Andra böcker av Lin Hallberg:
Teddy till Salu
Teddy i huset
Teddy och hans vänner
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, cdon, adlibris). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar