lördag 1 augusti 2015

En ros åt Lotta av Merri Vik

Det här bok nr 37 om Lotta. Efter att hon gått ut gymnasiet bestämde Lotta sig för att ta ett sabbatsår och jobba. Hon vet inte riktigt vad hon vill göra i framtiden och att jobba som vårdbiträde på ett sjukhus i Stockholm verkar som en bra idé och det ger henne mer tid att fundera. Hon bor tillsammans med sin syster Malin. I samma stad finns även Paul och Giggi även om de båda måste ägna så mycket tid åt sina studier att de nästan aldrig hinner träffa Lotta.

Lotta har kvar sitt jobb som vårdbiträde på ett av Stockholms större sjukhus. Det ger henne många tillfällen att studera den mänskliga naturen och öva upp sitt samspel med alla sorters människor. Lotta är ingen mes utan säger ifrån när hon tycker att hennes vänner blir illa behandlade, men som vanligt för Lotta blir det bra till slut ändå.

Annars hinner Lotta med att råka måla lite för mycket på sig själv när hon ska testa en ny ögonbrynskräm, i helt fel nyans. Hon stöter på Mick, en gammal klasskompis, och innan hon vet ordet av så har det gått som det brukar gå när hon träffar Mick, hon blir indragen i ett behjärtansvärt projekt. Den här gången så anordnar hon en loppmarknad till förmån för en läkare som behöver köpa in saker till den afrikanska klinik som han abetar på.

Jag tyckte faktiskt om den här boken. Jag är annars inte alltid så förtjust i de sena Lotta-böckerna.

1. Det är Lotta, förstås!
2. Ja, se Lotta!
3. Lotta är sig lik
4. Skärp dig, Lotta!
5. Lotta slår till
6. Fara på taket, Lotta!
7. Vilken skiva, Lotta!
8. Skriv upp det, Lotta!
9. Rena snurren, Lotta!
10. Se dig  för, Lotta!
11. Bra gissat, Lotta!
12. Platt fall, Lotta!
13. Rena mörkret, Lotta!
14. Hejda dig, Lotta!
15. Full fart, Lotta!
16. Arma Lotta!
17. Vilken fullträff, Lotta!
18. Håll masken, Lotta!
19. Lotta i topp
20. Var glad. Lotta!
21. Vilken vals, Lotta!
22. Festligt, Lotta!
23. Vilken tur, Lotta!
24. Alla tiders Lotta
25. Rena karusellen, Lotta!
26. Ge aldrig upp, Lotta!
27. Mitt i prick, Lotta!
28. Lotta går till sjöss
29.Det spökar, Lotta!
30. Lotta går till väders
31. Heja Lotta!
32. Toppen, Lotta!
33. Fyndigt, Lotta!
34. Full rulle, Lotta!
35. Rena cirkusen, Lotta!

3 kommentarer:

  1. Kul att hitta någon mer som läser Lotta-böckerna! Jag har läst de flesta tidigare och nu har min man och jag serien som högläsningsböcker. Jag håller med om att de tidigare böckerna generellt är bättre än de senare.

    SvaraRadera
  2. Kul att hitta någon mer som läser Lotta-böckerna! Jag har läst de flesta tidigare och nu har min man och jag serien som högläsningsböcker. Jag håller med om att de tidigare böckerna generellt är bättre än de senare.

    SvaraRadera
  3. Ja, Lotta-böckerna är trevlig läsning med lite nostalgikänsla för mig som är uppväxt med dem 😄 Bra idé att ha dem som högläsninsböcker!

    SvaraRadera