söndag 30 augusti 2015

Kära Lotta av Merri Vik

Det här är bok nr 38 om Lotta. Lotta har haft en mycket bra jul under vilken hon och Paul förlovat sig. När Paul återvänt till Stockholm åker Lotta på spökjakt tillsammans med Giggi, Babben, Babbens son Teffe och Peg. Babben tänker avslöja hur det egentligen förhåller sig med spökerierna och skriva om det. De andra följer helt enkelt med. Mest motvillig är Giggi som egentligen anser att hon behöver plugga och som har en tenta hon måste komma tillbaka i tid till. Som alltid när Lotta är inblandad blir det en äventyrlig resa där hon och Giggi bland annat lyckas ta fast en tjuv.

Sedan blir Lotta åter igen osams med Paul av alla möjliga anledningar. Hon har bland annat bestämt sig för att hon trots allt inte ska plugga engelska i Stockholm till våren. Paul undrar återigen när Lotta ska växa upp och Lotta känner sig (full förståeligt) trött på att bli uppfostrad av honom. De blir riktigt osams och Lotta har ingen aning om hur de ska kunna reda ut det.

Hon följer med sin mamma till landet en kall vinterdag och där får de båda en chans att återigen hjälpa Lottas vän farbror Urban när hans tankspriddhet och allmänna otur återigen ställer till det för honom.

Lotta får syn på en annons i tidningen vilket leder till att hon söker och får ett jobb på Valentinsförlag i sin egen hemstad. Det är ett spännande och omväxlande jobb där Lotta får nytta av sin människokännedom och sin stora tur. Givetvis blir Paul och Lotta sams igen.

Det här var en okey Lotta-bok även om jag har ytterst svårt för Paul och hela hans och Lottas förhållande. De tycks aldrig göra någonting ihop och jag förstår inte vad de ser i varandra.

1. Det är Lotta, förstås!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar