måndag 17 augusti 2015

The Winds of Autumn av Janette Oke

Det här är den andra delen i serien Seasons of the Heart. Josh har kommit in i tonåren med sina glädjeämnen och utmaningar. På de flesta sätt är hans liv riktigt bra. Han går fortfarande i skolan, många av pojkarna i hans ålder har slutat skolan vid det här laget, och eftersom han har lätt att lära trivs han bra med det. På veckorna bor han med sin faster Lou och hennes man Nat i stan och på helgerna kommer han ut till bondgården och sin farfar, farbror Charlie och sin gammelfarfar, Gramps.

Josh har tre goda vänner, Willie, Avery och Jack, som han har hängt ihop med under hela sin skoltid. När deras lärare plötsligt talar om att hon ska gifta sig och lämnar sin tjänst i början av terminen bestämmer de tre sig för att försöka få tillstånd från sina föräldrar för att på egen hand vandra upp till deras ås källa och campa där några nätter. Deras glädje när alla utom Jack får lov att gå vet knappt några gränser. Själva campingtrippen blir inte alls som de tänkt sig. De råkar ut för massor av missöden och får både gå hungriga och frysa men ändå är de riktigt nöjda med sitt äventyr efteråt.

Så kommer den nya läraren till byn och han har med sig sin fru och sin mycket vackra dotter, Camille, som är lika gammal som Josh. Hon är mycket söt och de flesta pojkarna i Josh ålder förälskar sig i henne, men både hon och hennes pappa intresserar sig lite extra för Josh som är den smartaste eleven i skolan. Men efter ett tag inser Josh att han inte håller med skolläraren eller Camille i många viktiga frågor och han vet inte riktigt hur han ska hantera detta.

Josh älskade faster Lou väntar barn och hela familjen ser mycket fram emot att få välkomna en ny familjemedlem, men det blir inte alls som de har tänkt. Dessutom inser Josh en dag att Gramps börjar bli gammal. Han har många frågor och var finns Gud i allt det här.

Jag tycker om den här boken. Den är lugn och samtidigt händelserik på vardagliga händelser och en bra skildring av hur det kan vara att växa upp.

Böckerna i den här serien:
Once Upon a Summer
The Winds of Autumn
Winter is Not Forever
Spring's Gentle Promise

Böcker i serien Women of the West:
1. The Calling of Emily Evans
2. Julia's Last Hope
3. Roses for Mama
4. A Woman Named Damaris
5. They Called Her Mrs. Doc
6. The Measure of a Heart
7. A Bride for Donnigan
8. Heart of the Wilderness
9. Too Long a Stranger
10. The Bluebird and the Sparrow
11. A Gown of Spanish Lace
12. Drums of Change

Den här boken finns att köpa som pocket (cdon, adlibris, bokus) eller ebok (bokus, cdon, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar