tisdag 4 augusti 2020

Trick med speglar av Agatha Christie

När Miss Marple är i London för att besöka sin gamla vän från skoltiden Ruth Van Rydock så berättar Ruth att hon är mycket orolig för sin syster Carrie Louise. Hon ber Miss Marple hälsa på henne och berätta vad hon tror. När Miss Marple kommer till Stonygates där Carrie Louise bor tillsammans med sin tredje make, Lewis Serrocold som är föreståndare för ett hem med ungdomsförbrytare som ligger i en separat byggnad på Stonygates. På Stonygates bor även Carrie Louises dotterdotter Gina och hennes amerikanske make Walter, hennes dotter Mildred som är änka, styvsönerna (i ett tidigare gifte) Stephen och Alexis Restarick bor där till och från. Edgar Lawson är sekreterare åt Lewis och han har problem med psyket. Carrie Louise har med åldern fått lite problem med sin hälsa men annars tycker miss Marple att hon är sig lik. Hon älskar alla på Stonygates och är älskad av dem alla.

En dag kommer en  oväntad gäst till Stonygates, Christian Gulbrandsen. Christian är Carrie Louises styvson i från hennes första äktenskap och han är styrelseledarmot i den välgörenheltsorganisation som hans pappa skapade. Samma kväll som han kommer träffar han Lewis på terassen. De äter alla middag tillsammans och sedan går Christian till sitt rum för att skriva brev. Efter middagen träffar Edgar Lawson Lewis inne på hans kontor och det blir ett väldigt bråk när Edgar tror att Lewis är hans far, Det slutar med att Edgar skjuter ett skott mot Lewis som dock missar. Ett tag senare påträffas Christian Gulbrandsen på sitt rum död. Han har blivit skjuten. 

Jag tyckte om den här boken men det var väldigt många namn att hålla reda på vilket var lite jobbigt särskilt i början. Jag tycker om miss Marple och det här var ett typiskt mysterium för henne med många små till synes betydelselösa ledtrådar som visar sin vara nyckeln till hela historien. Jag kunde inte lista ut vem mördaren var. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar