torsdag 2 augusti 2012

Home to Harmony by Philip Gulley

Sam Gardner växte upp i den lilla sömniga småstaden Harmony. Efter skolan flyttade han till stan för att plugga till pastor, gifte sig, fick barn och jobb. Nu flyttar han hem till Harmony igen för att bli pastor i den lilla kväkarförsamling som han själv växte upp i.

"There's danger in thinking joy is a matter of location. If we can't find joy where we are, we probably won't find it any where." (page 29)

Den här boken handlar om Sams familj och andra personer Harmony. Boken är bitvis lite smårolig som när de får en helt ny toalett till kyrkan men tvingas installera den mitt i natten i mörkret. Sams inkompetens när det gäller att ge presenter till sin fru ställer till det för honom, av någon anledning har hon inte uppskattat tvättlinan eller registreringsskylten där det stod BAG (tanken var god, det är hennes initialer). Nu är det deras tionde bröllopsdag, aluminium bröllop, och Sam köper aluminium, 10 läskburkar, och slår in dem en i tio olika paket (för hon tycker om att öppna paket). Här läste jag med stigande spänning, men det slutar bra för Sam. Han var inte fullt så inkompetent när det kom till presenter som hans tidigare insatser på det området gjort gällande.

"It is easy, in the aluminum years, to believe in a loving God. It's the only thing that makes sense. It isn't skill and pluck and hard work gets us where we are. It's grace, nothing else." (page 100)

Vi får också möta Ellis och Miriam Hodge som växte upp tillsammans gifte sig unga och fortfarande älskar varandra. Deras stora sorg var att de inte kunde få barn, men så kommer Ellis alkoholiserade bror och hans lika alkoholiserade fru tillsammans med sin dotter Amanda och slår sig ner på Ellis gård. De bryr sig inte om Amanda och när de ser hur mycket Ellis och Miriam tycker om henne så begär de alla Ellis besparingar mot att de får behålla Amanda...

En änkling finner tröst i att hjälpa ett par som adopterar tvillingar från Kina. En alkoholiserad pappa lyckas äntligen bryta sin familjs mönster med alkoholiserade fäder. Det här är en bok där det egentligen inte händer något särskilt men där det samtidigt händer jättemycket. 

"In the end, that is what we all must do. Stand where we feel led. Stan  straight, stand tall, and try hard to remember that other folks might be led to stand elsewhere." (page 92)

Jag tycker om den här boken. Den är trevlig att läsa, smårolig och mitt i allt kommer det några sanningar om livet. Rekommenderas!

Du kan köpa boken från Adlibris eller Bokus

Böckerna om Harmony:
Home to Harmony
Välkommen till Harmony
Signs and Wonders
Christmas in Harmony
Life Goes on
A Change of Heart
The Christmas Scrapbook
Almost Friends

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar