lördag 7 maj 2016

Teddy och hans vänner av Lin Hallberg

Det är är den tredje boken om Elsa och Teddy. Elsa är åtta år och bor på en gård på landet tillsammans med sin mamma och sin låtsaspappa Johan och hans dotter Mikaela. Teddy har bott hos Elsa familj ett tag nu men han är fortfarande bara där på prov och han är fortfarande bångstyrig och olydig, men eftersom Elsa inte vill att de ska skicka tillbaka honom till mannen som de lånat honom av så säger hon ingenting till mamma eller Johan om Teddys upptåg.

Trots att Teddy inte är en helt perfekt och lydig ponny än så är Elsa glad att hon har honom och nu när hon ska få ta ridlektioner på riktigt så är hon riktigt glad. Dessutom börjar deras går bli riktigt full med djur förutom hästarna Santos och Teddy så har de nu även kattungarna Sötnos och Kisen. Första ridlektionen med Teddy går faktiskt också bättre än Elsa vågat hoppas. Kanske att det faktiskt kommer att bli en snäll ponny av Teddy, en som hon kommer kunna rida på.

Elsas bästis, Kajsa, ska följa med hem till Elsa och sova över. Kajsa skulle också vilja ha en egen ponny, men det är kul att få följa med hem till Elsa och rida på och sköta om Teddy. På natten när flickorna ligger och pratar istället för att sova så hör de Teddy gnägga. De lyckas få med sig mamma och Johan ut i stallet och hittar där de två kattungarna blöta och kalla. Teddy har räddat kattungarna från att frysa ihjäl.

En dag när Elsa kommer hem från skolan så är mamma hemma fast än hon egentligen ska vara på sitt jobb i skolan. Mamma har en nyhet, hon väntar barn. Mikaela och Elsa ska få ett syskon. Elsa tycker lite både och och det men mamma säger att hon kommer att vänja sig och efter ett tag börjar Elsa faktiskt göra det.

Så en dag nära jul kommer Johan hem med en överraskning. Och det blir verkligen en överraskning! Johan, som inte tyckt att de ska ha så många djur har köpt en minigris som de ger namnet Nöff Nöff. Nu har de snart full med både människor och djur på gården.

Det här är en okey bok. Ganska trevlig och Teddy har börjat lugna ner sig ordentligt.

Man kan köpa den här boken som kartonnage (adlibris, bokus, cdon)

Böckerna om Teddy:
Teddy till Salu
Teddy och hans vänner
Teddy i huset
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy en sommardag
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Böckerna om Myggan och Santos:
Älskade ponny
Isgalopp
Ponnysommar

Andra böcker av Lin Hallberg:
Vem är du Johanna?
Alla älskar Sigge
Kom igen Sigge
April, april Sigge
Simma lugnt Sigge
Det spökar Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och den långa resan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar