söndag 22 maj 2016

Den trettonde gästen av Martin Widmark


Det här är den andra boken om David och Larissa. Davids föräldrar är fortfarande i Afrika så han bor Melkior, en vän till familjen. David och Larissa går i sjuan och på lektionen innan de åker iväg på lägerskola diskuterar frågor som: Hur lever vi våra liv på jorden? Tänker vi människor bara på oss själva? Och är det bara vi själva som drabbas av giriga och kortsiktiga beslut?

På lägerskolan jobbar de i par med att undersöka hur många olika arter av växter det finns under ett träd. Deras lärare vill att de ska tänka och arbeta som Linnés lärjungar, men absolut inte gå för nära den nerlagda gruvan. Det kan vara livsfarligt!

Men när de är ute och undersöker vad som växer under trädet så stöter de på en man som i alla fall David tycker beter sig underligt. Dessutom känner David igen honom från tidningen som den man som står bakom företaget som producerat en ny teknologi för mobilmaster. När mannen sedan plötsligt försvinner tillsynes in i tomma intet känner Larissa och David att de måste undersöka saken.

Den natten smyger de ut och tar sig ned i gruvan. Där nere möter de massor av underliga saker, men när de möter en exakt kopia av Larissa så anar de att de står inför något riktigt märkligt och riktigt farligt.

Jag tyckte att den här boken var okey. Den väcker många frågor och ger en hel del utrymme för diskussion av de frågor som kom upp på lektionen i början av boken.

Andra böcker i samma serie:
Antikvariat Blå Spegeln
Den trettonde gästen
Dårarnas ö
Nåjdens sång
Under en himmel av glas
Kleopatras trädgård

LasseMaja böcker som jag har läst:
Biblioteksmysteriet
Brandkårsmysteriet
Cafémysteriet
Campingmysteriet
Diamantmysteriet
Fotbollsmysteriet
Fängelsemysteriet
Födelsedagsmysteriet
Galoppmysteriet
Modemysteriet
Mumiemysteriet
Simborgarmysteriet
Skolmysteriet
Tidningsmysteriet
Tågmysteriet
Zoomysteriet

Böckerna om Halvdan Viking (också skrivna av Martin Widmark):
Hövdingens bägare
Främlingens grav
Vargens hjärta
Forsens drottning
Miklagårds lås
Isens gud
De sju brödernas skatt
Munkens löfte
Ulfberths svärd

Man kan köpa den här boken som ebok (adlibris, bokus, cdon) eller ljubok (bokus, cdon, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar