onsdag 16 mars 2016

Tornerspelen i Gorlan av John Flanagan

Det här är den första delen i en ny serie som utspelar sig innan Will ens blivit född. Det händer konstiga saker i Auralien. Kungens trogna, lojala och skickliga spejare blir ersatta en efter en av rena skojare. Halt, som tränats av en spejare som flytt till hans hemland, och Crowley, en av de spejare som ska avsättas blir mycket glada när de träffar på varandra under omständigheter som visar att de har gemensamma fiender. Snart inser de hur mycket de faktiskt har gemensamt och de slår sig samman för att ta reda på och helst göra något åt det som händer i Auralien.

Morgarath är en av baronerna i riket och han har på olika sätt lyckats komma så nära kungen att han blivit hans närmaste man, men han har hela tiden blivit allt mer makt hungrig och långsamt tagit steg efter steg för att bli landets nästa kung. Ett av de första målen var att göra sig av med alla spejare som endast är lojala kungen och ingen annan. Sedan har han vidtagit fler åtgärder. Han har kungen instängd på sitt slott "för hans egen säkerhet" efter ett mordförsök på honom. Han har prins Duncan fånge på ett annat slott samtidigt som han lejat ett band med banditer som rider runt i landet och gör illdåd i prins Duncans namn. 

Det här lyckas Crowley och Halt ta reda på och de är fast beslutna att hindra Morgaraths planer, men de behöver fler allierade. Första steget är att leta reda på alla de spejare som blivit av med jobbet och övertyga dem om att ansluta sig till dem. Tillsammans ska de väl kunna sätta käppar i hjulen för Morgaraths planer.

Det här var en spännande bok. Kul att läsa om hur allt började.

Andra böcker av John Flanagan:
Böckerna i den här serien:
Tornerspelsen i Gorlan
Slaget om heden

Serien om Broderband:
De utstötta
Inkräktarna
Jägarna
Slavarna
Skorpionberget

Böckerna i serien Spejarens lärling:
Gorlans ruiner
Det övergivna landet
Krigarkungens sal
Slaget om Skandia
Den hemsökta skogen
Macindaws fästning
Fången i Arrida
Clonmels kungar
Sårad i ödemarken
Kejsaren av Nihon-Ja
De glömda berättelserna
Den nya lärlingen

Jag köpte den här boken till min läsplatta på engelska "Tournament at Gorlan" (bokus, cdon, adlibris) man kan även köpa den som häftad på engelska (cdon, adlibris, bokus). På svenska finns den som inbunden (adlibris, bokus, cdon) och ebok (bokus, cdon, adlibris)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar