söndag 13 mars 2016

Receptfritt av Rickard Fuchs

Jag fortsätter att läsa Rickard Fuchs böcker i min bokhyllerensningskampanj. Jag är fortfarande förvånad över hur många böcker av honom jag faktiskt hade och eftersom planen är att läsa och sedan göra sig av med kommer ni att få se en hel del av Rickard Fuchs på bloggen framöver.

Den här boken innehåller flera korta berättelser:

Konkurrens - En liten stad blir av med sin ende läkare och sätter därför in en annons i en läkartidning i hopp om att locka till sig en ny. Det ger dem inte en utan två nya läkare. Detta leder till konkurrens mellan läkarna som snart utvecklar sig till fullt krig.

Besökstid - Fru Nyström ligger på sjukhus och har det riktigt bra om man bortser från besökstiden då hennes vänner kommer och berättar om operationer som gått fel och läkare som ställt fel diagnoser. Att de dessutom har med sig vindruvor och päron som hon inte får äta gör inte saken bättre.

Läkarkonferens - Ett stort sjukhus har problem med att läkare inte träffas och inför därför läkarkonferens varje söndag morgon kl. sex.

Vit rock - Som ung drömde Sven om att bli läkare, men så blev han ändå ingenjör som de flesta andra i släkten. En dag när han är på ett sjuhus för att dra åt en skruv provar han en läkarrock och blir tagen för att vara ny läkare på sjukhuset.

Sjukhusrecensioner - Några patienter recenserar ronden på sjukhuset där de är inlagda.

Doktor Efterklok - Doktor Efterklok kommer alltid på vad han skulle ha gjort minst en dag för sent. Han provar sig fram i olika specialiteter. Som kirurg passade han inte alls, att komma på dagen efter hur man borde ha opererat är Inte bra. Inte heller på invärtesmedicin går det bra eller gynekologi. I snabb takt provar doktor Efterklok olika specialiteter tills han äntligen hittar en där han passar.

Att köpa skalle - En medicinstuderande har hört att skallar är billiga i Italien, men var kan man köpa dem?

Läkarspalt - En läkare svarar på insända frågor i en läkarspalt.

Det stora sjukvårdslotteriet - De långa sjukvårdsköerna leder  till att kaos och uppror hotar i landet. Då kommer någon på snilleblixten. Man ska få köpa lotter där man kan vinna sjukvård istället.

I väntrummet - Händelser i ett väntrum.

Brev från sjukhus - En man som är inlagd på sjukhus skriver brev hem.

Den här boken tyckte jag inte heller var kul. Jag förstår verkligen inte varför jag tyckte så mycket om de här böckerna som tonåring... Kanske var Doktor Efterklok den minst tråkiga av berättelserna.

Andra böcker av Rickard Fuchs:
Doktorn slår runt
Glädjedoktorn
Krya på er
Plåster på såren
Släkt
Säg aah...
Visst kan ni flyga!
Visst är det härligt att vara svensk!
Visst är det jul igen!
Visst är ni sjuk!
Återbesök

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar