fredag 4 mars 2016

Plåster på såren av Rickard Fuchs

Det här är ännu en av de Richard Fuchs böcker jag hittade under min bokhyllerensning. Av någon anledning var jag riktigt förtjust i Ricksrd Fuchs böcker under tonåren och nu när jag rensade fann jag till min förvåning att jag hade kvar nära på hans samlade verk hemma. Läsa och sedan göra mig av med är nu planen.

Den här boken innehåller:
Sjuk-pengar - Högsta Organisatoriska Jätteorganet (förkortat OJDÅ) samlas för att gå igenom hur man kan minska kostnaderna för sjukvården. När de till sin stora besvikelse insett att det inte går att avskaffa patienterna så går man vidare till andra möjliga åtgärder. Sedan det visat sig att det inte gjort någon större skillnad i budgeten att man sparat in på gem och pappersmuggar går man på mer drastiska förslag. Behöver man verkligen så många läkare och sjuksköterskor? Patienterna ligger ju bara där hela dagarna nog kan de göra lite nytta och genomföra enkla undersökningar på varandra. Den där idén om att återanvända pappersmuggar var ju inte heller så dum det gäller bara att tänka större. Allt ska nu återanvändas även plåster och hur ska de lyckas minska medicinkostnaden... När alla besparingar är genomförda har man en mönsteravdelning dit utländska sjukvårdsavsvariga kommer på besök.

Hur man blir en idealpatient - Det första och viktigaste rådet är att man ska bli frisk. Ingen läkare tycker om när en patient trots hans ansträngningar inte blir frisk. Man bör även ha en sjukdom som doktorn känner till, inte stanna för länge hos honom. Tänk på att ha lagom mycket kläder på dig, t.ex. badbyxor och päls. Håll med doktorn och var nöjd, kräv inte för mycket, men kom gärna med presenter och beröm. "Om ni följer ovanstående tio råd, kommer ni att bli en verklig idealpatient, en patient som alla läkare älskar. Ni kanske inte blir frisk, men ni blir omtyckt! Lycka till!" S.35

Gubben som ville dö - 89-åriga Gustaf tycker inte att han har något att leva för längre tills en dag när han träffar en äldre dam i samma situation som han själv. 

Läkemedelsfirman utan samvete - Läkemedelsjätten Mortix ska bli störst och erövra världen så de intensivutblidar sina läkemedelsreprensentanter på ett mycket speciellt sätt. De ska iförda uppseendeväckande klädsel steppa, sjunga, buktala, joddla, hypnotisera och trolla så att ingen lämnas oberörd av deras budskap. 

Tunnhårig- Egon försöker råda bot på sin tunnhårighet.

Fängelseläkaren - En läkare vikarierar för den ordinarie fängelseläkaren och blir inte utsläppt ur fängelset när hans pass är slut. 

Docent Wienerschnitzel - Känd psykolog berättar om sitt liv och sin släkt. 

Realisation på sjukvård - Kom och köp t.ex. mediciner med okända biverkningar.

Veterinären - En veterinär får vikariera för en överansträngd lantortsläkare.

Jag tyckte bättre om den här boken än om Krya på er. Sjuk-pengar, Hur man blir en idealpatient, läkemedelsförmånen utan samvete och veterinären var lite småkul att läsa. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar