fredag 23 oktober 2015

Det spökar, Sigge av Lin Hallberg

Det här är den åttonde boken om Elina och hennes ridskola där älsklingshästen Sigge finns. Elina har precis börjat trean och ser fram emot en ny termin i stallet. Hon och de andra tjejerna i hennes ridgrupp har vant sig vid varandra och vid hästarna. De har varsin älsklingshäst. För Elina är det Sigge så klart. Hannas älsklingshäst är Molly, Mattis har två älsklingshästar Sam och Nanou och Agnes favorit är Japp.

När de kommer till ridskolan möts de av en överraskning två nya barn ska börja i deras grupp Rosanna och Eric. Det rör om i gruppen Rosanna är duktig på att rida och hon tycker också om Sigge. Elina oroar sig mycket för hur det kommer att bli om Rosanna också bestämmer sig för att Sigge är hennes älsklingshäst. 

Elinas lillasyster Linnea börjar också rida på samma ridskola som Elina i knattegruppen. De får hoppa för första gången. Förra årets föl säljs och de lyckas övertala Ingela att få ha halloweenkväll i stallet. Stortjejerna planerar kvällen med hjälp av de vuxna och det blir en mycket trevlig kväll. 

Det här är en trevlig och välskriven bok. Den är mycket vardaglig och det händer egentligen inte så mycket. De rider och Elinas tankar är mycket upptagna av stallet och hästarna. Rosanna kommer in och rör runt en del i flickgruppen. Vilket får Elina att kämpa med avundsjuka och att ta in en ny i gänget. Jag tyckte om den här boken trots att stall och hästar aldrig har intresserat mig. 

Böckerna om Sigge:
Torsdagar med Sigge
Äventyr med Sigge
Det spökar Sigge
Hoppa högt Sigge
Äntligen Sigge
För Alltid Sigge
Sommaren med Sigge
Du och jag, Sigge

Lättlästa böcker om Sam och Sigge:
Sam och Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och riddarbröderna
Sam och Sigge och den långa resan
Sam och Sigge och den första julen

Andra böcker av Lin Hallberg:
Teddy till Salu
Teddy i huset
Teddy och hans vänner
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, bokus, cdon), ebok (bokus, cdon, adlibris) eller ljudbok (cdon, adlibris, bokus). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar