onsdag 28 oktober 2015

A Lesson in Hope av Philip Gulley

Efter många år som pastor i Harmony tog Sam och hans fru Barbara steget och flyttade till en ny stad och en ny församling. De börjar nu känna sig ganska hemma i sitt nya hem i och sin nya församling i staden Hope. Då händer något oväntat. En kvinna i församlingen dör och lämnar en stor summa pengar till församlingen. Sam är inte helt förtjust i den här utvecklingen. Där det är mycket pengar blir det ofta mycket bråk och folk visar sina sämsta sidor. När det dessutom visar sig att ett syskonbarn som inte haft kontakt med sin faster på många år dyker upp och gör anspråk på pengarna blir det inte lättare.

Dessutom börjar barnen bli stora och med den ena sonen i college och den andra i armén så har de inga barn hemma längre. Sam och Barbara saknar dem. Sams föräldrar bor kvar i Harmony men är inte alls nöjda med att ha så långt till sin son. Det leder till att de köper ett hus i Hope för att komma närmre Sam. Sam är till en början inte alls förtjust i den här utvecklingen. Han tyckte att det var skönt att inte ha sina föräldrar i samma stad och samma församling, men det finns ju fördelar med att ha familjen nära också. Den stora chocken är att Sams lillebror Roger har fått tag i en tjej som är läkare och riktigt vettig, efter alla speciella tjejer som Roger har haft förhållande med så är släkten chockad och orolig för att det inte kommer att hålla särskilt länge, men det verkar vara gott gry i Christine och hon ser potential i Roger som inte ens hans familj ser.

Jag var inte jätteförjust i den här boken. Det händer inte så mycket. Men den var småtrevlig snabb läsning.

Böckerna om Harmony:
Home to Harmony
Välkommen till Harmony
Signs and Wonders
Christmas in Harmony
Life Goes on
A Change of Heart
The Christmas Scrapbook
Almost Friends
A Place Called Hope

Jag köpte den här boken från amazon och läste den på min läsplatta. I svenska affärer kan köpa den som inbunden (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar