söndag 9 november 2014

Tam i drakarnas stad av Jo Salmson

Det här är den fjärde delen i en serie som man bör läsa i rätt ordning. Om du inte har läst den första boken Tam tiggarpojken rekommenderar jag att du börjar med den innan du läser den här.

Sedan prinsessan Chaia räddade Tam från fängelset har han levt tillsammans med henne i de dolda gångar som löper genom slottet och hela staden. Han har det bra men börjar bli lite otålig. Trots att han, Sky och magister Taftar ägnar all tid de kan åt att studera gamla skrifter och försöka ta reda på hur man hittar nydraken. Det är så mycket kunskap som gått förlorad och det finns ingen att fråga utom Sky och hon minns inte.

Under tiden har några av magister Taftars vänner fört dit Indre, Tams vän. Indres pappa har hamnat i fängelse efter att han försökt sälja den ädelsten som Tam hittade i sina kläder. Indre får stanna och jobba hos magister Taftar. Han blir god vän med prinsessan Chaia. Tam är så upptagen med att tolka mellan magister Taftar och Sky att han inte hinner träffa någon av dem särskilt mycket.

Så kommer Tam på att de kan fråga de andra drakarna. De sex yngsta verkar knappt märka att han försöker tala med dem men med några av sina sista krafter säger gamle Bleke ett ord Drakstaden. Sky blir eld och lågor. Det är klart att nydraken måste finnas där de måste ge sig iväg dit så fort som möjligt.

Jag läste den här boken på min läsplatta genom mitt abonnemang på Readly. Man kan köpa den som inbunden (adlibrisbokuscdon) eller ebok (bokuscdonadlibris)
.
Böckerna i serien om drakriddarna:
Tam tiggarpojken
Tams svåra prov
Jakten på Tam
Tam i drakarnas stad
Tam och drakupproret
Tam och nydraken

Böckerna i serien drakarnas öde:
Stjärnstenen
Draksången

Böckerna serien om Maro:
Kungen kommer!
Skuggan och draken
Ett hjärta av is
I drottningens namn

Böckerna i serien om häxfolket (också av Jo Salmson):
De stulna barnen
Fly Sol, fly
Magiska krafter
Folket som försvann

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar