söndag 23 november 2014

Love Nepal upphovsman Ing-Marie Alfvén

"Hösten 2009 besökte Mikael Alfvén Singapore. En kväll träffade han svensken Håkan Gabrielsson som visade honom bilder på tre flickor. Håkan berättade att dessa flickor var prostituerade. Att flickor som dessa såldes av sina egna familjer till ett liv som sexslav på bordeller. Flickorna på bilderna var mellan 7-12 år gamla. Upplevelsen drabbade Mikael hårt. Så hårt att han inte bara kunde lämna det. Han upplevde att han var tvungen att agera. Tillsammans med Håkan Gabrielsson och nepalesen Raju, startade man redan hösten 2009 det första flickhemmet för 34 flickor som flytt från bordellerna." Från LoveNepals hemsida

Den här boken handlar om tre av dessa flickor liv hur de på olika sätt blev sålda till prostitution i mycket unga år, deras liv i fångenskap och hur de blev fria. Det är hemska berättelser! Ingen någonstans i hela världen borde någonsin bli behandlad på det sättet och absolut inte barn. Om det inte hade varit för att de faktiskt lyckas fly och sedan kommer till ett av flickhemmen hade det här varit läsning om liv utan hopp. Men de här barnen lyckades ta sig ut ur en totalt fruktansvärd situation och nu har de hopp om ett annat liv. De får nu chansen att vara barn igen och att gå i skolan så att de kan få en helt annan framtid. Trots det fruktansvärda som har hänt i deras liv ser man i den här boken bilder på hoppfulla och glada barn. Tack och lov att det finns människor i världen som när de ser hemskheter bestämmer sig för att göra något åt dem. Ingen borde få drabbas av det som de här flickorna har drabbats av och genom att stödja LoveNepals arbete kan man hjälpa till att förhindra att flickor hamnar i prostitution och hjälpa dem som varit i den till ett annat liv. 

Den här boken var hemsk att läsa, men det var nyttigt att läsa den och få reda på hur det ser ut för en del barn i världen. Jag är glad att man genom att stödja LoveNepals arbete kan ge dessa flickor en framtid och ett hopp. Läs boken (hemsidan går också bra) och stöd deras arbete! 

Du kan läsa mer om Love Nepal på deras hemsida eller deras facebooksida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar