tisdag 1 januari 2013

The Christmas Scrapbook av Philip Gulley

Sam Gardner har bestämt sig för att i år ska hans fru Barbara få en fin julklapp. Sam har inte lyckas något vidare med de presenter som han har gett sin fru under deras äktenskap, men i år ska han ändra på det. Han börjar gå på lektioner i scrapbooking en gång i veckan i god tid innan jul. Nog ska han ha kunna göra en fin scrapbook till Barbara.

Tyvärr finns det några saker som ställer till det för Sam i hans goda plan. Barbara undrar vad han gör egentligen varje onsdagskväll. Hon tror inte alls på hans förklaring om att han går till en mansgrupp och man måste säga att Sam är riktigt dålig på att ljuga. När de går till en restaurang en kväll så pratar en ung kvinna med Sam och avslutar med "Vi ses på onsdag kväll". Då slutar Barbara prata med Sam.

Sam pratar med Barbara och försäkrar henne om att han aldrig skulle vara otrogen och att det finns en god anledning till att han är borta och att hon kommer att få veta varför efter jul. Veckan efter råkar Sam limma fast sina egna händer i håret. Hans lärare blir tvungen att klippa loss honom och det enda frisören kan göra är klippa hans hår kort, riktigt kort. Sam ser flintskallig ut...

Nu skenar Barbaras fantasi iväg med henne och hon får för sig att Sam är döende i någon hemsk sjukdom och att han fått behandling mot den varje onsdagskväll men inte vill säga något till henne och pojkarna förrän efter jul. Hon berättar om sina misstankar för Frank, Sams sekreterare, och snart vet hela stan, utom Sam, om att han är döende. Sam är imponerad över hur alla i hans omgivning har gripits av julkänsla och är alldeles ovanligt snälla och omtänksamma mot honom.

Kort, lättläst och lite kul bok.
Philip Gulley har skrivit fler böcker om den lilla staden Harmony.
Home to Harmony
Välkommen till Harmony
Signs and Wonders
Christmas in Harmony
Life Goes on
A Change of Heart
The Christmas Scrapbook
Almost Friends
A Place Called Hope
A Lesson in Hope

Den här boken finns inte på svenska. Jag köpte min bok från adlibris för ett antal år sedan, men den finns även på bokus.

Den första julen av Anders och Birgitta Johansson
Den magiska julstjärnan av Kristina Reftel
De vackraste julsagorna av Elsa Olenius
Julen i mitten av Gun-Britt Holgersson
Jul i stora skogen av Ulf Stark
Krubban i Krokum av Kerstin Arthur -Nilsson
Löftesträdet av Geraldine McCaughrean

Böcker för vuxna: 
All I Have to Give av Melody Carlson
Christmas in Harmony av Philip Gulley
Visst är det jul igen! av Rickard Fuchs


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar