måndag 2 juli 2018

Bu och Bä får besök av Lena och Olof Landström

Det här är en av många böcker om fåren Bu och Bä. I den här boken är Bu och Bä ute och krattar löv. Det är många löv som blåst ner och de behöver en skottkärra för att få med sig alla löven till komposten. Först gnisslar skottkärran, men efter att de smort hjulaxeln börjar den till deras stora förvåning istället att jama. Det visar sig dock snart att det inte är skottkärran som jamar utan en katt. Katten sitter uppe i trädet  och Bu och Bä tror att den inte kan komma ned.

De bestämmer sig därför för att de ska hjälpa den stackars katten. Först går de och hämtar lite fisk för att locka ner katten från trädet, men katten tycks inte vara hungrig så det fungerar inte. Då får Bä en bra idé. De hämtar en planka och gör en bro från trädet till sitt rum med den, men katten vågar inte gå på bron.

Då hittar de en stege och Bu klättrar upp för att rädda katten. Då går stegen istället sönder. Katten rusar förskräckt i väg över plankan och nu är det Bu som sitter fast i trädet. Till slut löser sig allt till det bästa för både Bu, Bä och katten.

Min dotter älskar den här boken. Mycket på grund av katten. Katt är ett av de hon kan säga riktigt tydligt, men när man läser den här boken är hon verkligen med. Hon gnisslar när skottkärran gör det och hjälper till att läsa. Det här är en av mina favoritböcker när vi ska läsa tillsammans eftersom den har handling, lagom mycket text till varje bild och fina bilder med många detaljer att titta på.

Vi har lånat den här boken på biblioteket och den tycks inte finnas att köpa ny annars hade jag köpt den.

Andra böcker om Bu och Bä:
Bu och Bä på kalashumör

Andra böcker som passar för ca 1,5 - 2 år:
Bäbis dansar av Ann Forslind
Ingrid träffar djuren av Katerina Janouch
Max boll av Barbro Lindgren
Titta parken av Åsa Mendel-Hartvig
Lilla kanin badar av Jörg Mühle
Viggos lilla ordbok av Birgitta Westin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar