lördag 28 oktober 2017

Barbapapas träd Annette Tison och Talus Taylor

Det här är en av många böcker i serien om Barbapapa.

Barbafamiljen ska plocka björnbär när de upptäcker ett träd som håller på att välta på en liten ö. Så kan det inte vara. De bestämmer sig för att rädda trädet . En komplicerad räddningsplan som bland annat innebär att de tömmer den lilla sjön på vatten sätts i verket.

Men det visar sig att deras trädflytt får följder som de inte hade räknat med. Plötsligt blir uttrarna som haft sitt bo under trädet hemlösa och var ska alla fiskarna vara under tiden som sjön inte har något vatten. Barbafamiljen får en hel del att tänka på men de löser allt till det bästa.

Mina elever fullkomligt älskar böckerna om Barbapapa. Jag vet inte vad det är som gör att de tycker så mycket om dem, men vi har ca tio stycken i klassrummet och alla tio är nästan alltid utlånade. De läser de igen och igen. Det är ju inte så mycket text på varje sida vilket gör att många av mina elever faktiskt kan läsa de här böckerna. Dessutom är det trevliga bilder med en hel del detaljer i. Jag tycker att några av Barbapapa böckerna är bra andra är halvbra och några är bara tramsiga. Det märks att de är skrivna på 70-talet.

Andra böcker om Barbapapa:
Barbapapa
Barbapapa och arken
Barbapapas skola

Man kan köpa den här boken från adlibris och bokus.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar