torsdag 26 oktober 2017

Fina kojan av Helena Bross

Det här är en av böckerna i serien Solgatan som handlar om vännerna Axel och Omar. Axel och Omar är sju år gamla, bor grannar med varandra och går i samma klass. När den här boken börjar har de lite långtråkigt. Då får de se byggnadsarbetare som bär ut plankor som de ska slänga. Genast får Axel och Omar idén att bygga en koja.

De får hjälp av Wilma, som är vuxen, med att bygga kojan. När det blir dags att inreda de tar Wilma med dem till grovsoprummet där de hittar möbler. Fru Olsson får se när de bär ut på möbler som hon slängt. Då blir hon arg och tycker att de bara skräpar ner. Som tur är kommer herr Björk också och han pratar med fru Olsson. Det hela avslutas med ett saftkalas i kojan.

Det här är en mycket lättläst bok skriven med enbart versaler. Varje uppslag innehåller en till ett par meningar, men det är en berättelse som barn tycker om att läsa. Den här boken passar därför perfekt för nybörjaren som faktiskt kan läsa en hel bok. Mina ettor är mycket förtjusta i böckerna i den här serien ofta är de här böckerna bland de första som de tar sig igenom på egen hand. För en vuxen går det otroligt snabbt att läsa den här boken, men även jag tycker att det är trevliga böcker med en bra berättelse och fina bilder.

Andra böcker av Helena Bross:
Klass 1b
Fira med fest
Inbrott i skolan

Andra lättlästa böcker:
Märta älskar hästar - Erika Eklund Wilson
Natten då Sigge föddes  - Lin Hallberg
Sam och Sigge och den långa resan  - Lin Hallberg
Äventyr i borgen - Magnus Ljunggren
Ett monster sover över - Mats Wänblad

Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, adlbiris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar