söndag 17 september 2017

Älskade prinsessa av Dag Öhrlund

Hela titeln på den här boken är Älskade prinsessa - En resa i bilder genom Victorias liv. Den här boken är precis som titeln säger en resa i bilder genom Victorias liv. Den är indelad i fem kapitel. Varje kapitel inleds med en sida text och sedan är det bilder med bildtext till.

Kapitel 1 Familjen - Här får vi se bilder från Victorias första år samt några bilder på hela familjen genom tiderna. I texten skriver de om familjen och de olika platserna som varit och är viktiga för kungafamiljen.

Kapitel 2 Uppväxt -Här skriver den i texten om Victorias utbildning och hur hon tränats in i rollen som prinsessa i vår tid. Bilderna kommer från när Victoria började ta plats i mer officiella sammanhang och tills hon i 20-års åldern.

Kapitel 3 En engagerad prinsessa - Här får vi läsa om Victorias olika engagemang och om hur hon både genom sin utbildning och på eget bevåg lärt sig om olika områden och engagerat sig i olika saker. Bilderna kommer från besök som prinsessan gjort på många olika platser.

Kapitel 4 Världens prinsessa - Prinsessan har en egen stab som har hand om hennes schema och bokar in olika engagemang åt henne. Här kommer fotona från olika utlandsresor prinsessan har gjort.

Kapitel 5 Älskade prinsessa - I texten står det att Victoria är älskad av svenska folket och bilderna kommer bland annat från det årliga firandet på Öland.

Kapitel 6 Daniels prinsessa - Sista kapitlet i den här boken handlar om henne och Daniel och det bröllop som de snart ska ingå.

Det här är en mycket lättläst bok med väldigt många bilder. Det känns lite som att man tittar i någon annans fotoalbum. Trevlig bok att titta i men kanske inget jag kommer att behålla.

Andra böcker om Kronprinsessan Victoria:
Victoria : prinsessan privat - Johan T Lindwall
Victoria: prinsessa och mamma - Johan T Lindwall
H.K.H. Victoria-ett personligt porträtt av Catarina Hurtig
Victoria: drottning med tiden av Herman Lindqvist
Victoria, Victoria! av Alice Bah, Elisabeth Tarras-Wahlberg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar