söndag 2 april 2017

Draksången av Jo Salmson

Det här är den andra delen i serien Drakarnas öde. Jag läste förra delen när den kom ut för lite drygt ett år sedan och jag har sett fram emot att få läsa fortsättningen.

Nea är på flykt och med sig har hon stjärnstenen. Hon måste ta sig till huvudstaden Demar och på något sätt ta reda på vad som hänt med drakarna och varna kungen för häxmästaren. Det är en mycket farlig resa eftersom häxmästarens folk letar efter henne överallt. Dessutom har stjärnmästare Fennels lögner om att hon är en häxflicka som väckt demonen i stjärnstenen nått ända till huvudstaden. Nea är inte alls säker på att de personer hon ska varna kommer att lyssna på henne.

På vägen träffar hon klanpojken Bann som hon tidigare har sett i stjärnstenen när han flydde från häxmästaren precis i tid för att undkomma att få hans märke i pannan. De blir goda vänner och Bann bestämmer sig för att följa Nea och hjälpa henne så mycket han kan eftersom han också vill stoppa häxmästaren och befria sina föräldrar som har fått häxmästarens märke i sina pannor och nu följer hans order som viljelösa slavar.

Det blir en mycket farlig resa, men att ha sällskap gör stor skillnad för de båda På något sätt vågar Nea nästan tro att det kommer att ordna sig trots allt frågan är bara hur och vem vågar de lita på?

Jag tyckte om den här boken den var spännande. Lite jobbigt bara att behöva vänta tills nästa bok kommer ut innan man får veta hur det slutar.

Böckerna i serien drakarnas öde:
Stjärnstenen

Böckerna i serien om drakriddarna:
Tam tiggarpojken
Tams svåra prov
Jakten på Tam
Tam i drakarnas stad
Tam och drakupproret
Tam och nydraken

Böckerna serien om Maro:
Kungen kommer!
Skuggan och draken
Ett hjärta av is
I drottningens namn

Böckerna i serien om häxfolket:
De stulna barnen
Fly Sol, fly
Magiska krafter
Folket som försvann

Man kan köpa den här boken som inbunden (adlibris, bokus, cdon) eller ebok (bokus, adlibris).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar