tisdag 27 september 2016

Teddy en sommardag av Lin Hallberg

Det här är den sjunde boken om Teddy och Elsa. Det är dags för sommarlov och även om Elsa har det bra på gården med Teddy och de andra djuren så kan hon inte låta bli att vara avundsjuk på bästa vännen Kajsa och stora syster Mikaela som kommer att få åka på ridläger. Elsa som inte ens får rida själv i skogen på Teddy.

Men innan det är dags för Mikaela att åka iväg så ska hon och Elsa hinna ha mycket roligt. Det lilla lammet som de har fått till gården behöver mat varje dag och Mikaela lovar Elsa att de ska ta väl hand om det. När lammet inte får bo inne i huset med dem bestämmer Elsa och Mikaela sig för att sova i stallet med lammet.

Mikaela har mycket tid för Elsa när det är sommarlov och de gör mycket roligt tillsammans, men när det är dags för ridlägret bubblar avundsjukan upp i Elsa igen. Då får hon en helt fantastisk överraskning som göt den här sommaren till den bästa någonsin. Dessutom får de nya djur till gården.

Jag tycker om böckerna om Elsa och Teddy. De är trevliga och lättlästa. De passar bra för barn i ca 8 - 10 års ålder som lämnat den första nybörjar läsningen och behöver mer utmaningar.

Böckerna om Teddy:
Teddy till Salu
Teddy i huset
Teddy och hans vänner
Teddy i trubbel
Teddy börjar skolan
Teddy på rymmen
Teddy en sommardag
Teddy på ridläger
Teddy och hopptävlingen
Teddy en liten hjälte

Böckerna om Myggan och Santos:
Älskade ponny
Isgalopp
Ponnysommar

Andra böcker av Lin Hallberg:
Vem är du Johanna?
Alla älskar Sigge
Kom igen Sigge
April, april Sigge
Simma lugnt Sigge
Det spökar Sigge
Natten då Sigge föddes
Sam och Sigge och den långa resan

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar